Κατηγορίες
edu

Επίμονη προώθηση πληροφοριών σε κοινωνικά δίκτυα

Πριν λίγες μέρες έπεσε στην αντίληψη μου, ότι σε ομάδα του facebook η οποία έχει ως μέλη κυρίως γονείς δημοτικού σχολείου, έγιναν τέσσερις συνεχόμενες κοινοποιήσεις από το ίδιο άτομο, όλες με περιεχόμενο κατά της χρήσης μάσκας για τον κορονοϊό. Μιας και ήταν ήδη ευρέως γνωστό ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική στα σχολεία, θεώρησα ότι χρειάζεται μια διευκρίνηση και έτσι ανάρτησα τα εξής:

«Η ομάδα αυτή είναι ανοιχτή για όλους και ο καθένας μπορεί να γράφει τις απόψεις του με δικά του λόγια. Παρόλα αυτά, προωθώντας πολλαπλά μηνύματα που έχουν μη τεκμηριωμένο περιεχόμενο (δηλ. πηγές, όνομα ερευνητή, διαγράμματα αποτελεσμάτων κλπ.), και που είναι αντίθετα από τις οδηγίες του κράτους, το οποίο παρεμπιπτόντως πρέπει να σεβόμαστε ακόμη κι όταν διαφωνούμε, μόνο κακό κάνει.

Η επίμονη προώθηση πληροφοριών σε θέματα που δεν γνωρίζουμε και δεν έχουμε την ικανότητα να ελέγξουμε επιστημονικά, θα μπορούσε να θεωρηθεί και ως μια προσπάθεια απαξίωσης των διαφορετικών απόψεων, υπέρ της δικής μας, κάτι που στρέφεται εναντίον της δημοκρατίας, και δεν έχει θέση σε αυτή την ομάδα.»

Έχετε κάτι να σχολιάσετε;